PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Bas Roorda nieuwe keeperstrainer van PSV

PSV haalt Bas Roorda terug naar Eindhoven. De 38-jarige oud-doelman gaat in Noord-Brabant de jeugddoelmannen van PSV trainen. Roorda is de opvolger van Hans Segers.

Roorda, die afgelopen jaar zijn actieve carrière beëindigde, stond drie jaar als keeper onder contract bij PSV. De oud-voetballer neemt nu de rol van Segers over binnen de organisatie van PSV, hij gaat aan de slag bij het Fulham van Martin Jol. Roorda zal zich in Eindhoven met name richten op de bovenbouw.

Voor zijn rol bij PSV ruilt Roorda een baan bij de spelersvakbond VVCS in. “Ik was blij met de kans die ik van de VVCS kreeg en vond het heel leerzaam om spelersbegeleiding te doen. In de loop van dit jaar, toen ik in gesprek kwam met PSV, begon het veld echter weer te trekken”, zegt Roorda op de officiële website van PSV.

“Ik vind met de jeugd werken hartstikke leuk en kijk er naar uit om dadelijk op De Herdgang met de PSV-talenten aan de slag te gaan. Mijn focus ligt vooral op de bovenbouw van de PSV Jeugdopleiding. Samen met keeperstrainer Edwin Susebeek ga ik de doelmannen coachen”, aldus Roorda.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.