PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Guus Hiddink wilde Kalezic meenemen naar Chelsea’

Darije Kalezic staat komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep bij het Belgische SV Zulte Waregem, maar het had ook anders kunnen lopen. Guus Hiddink zag in hem de ideale assistent bij Chelsea en Waregem had andere opties.

De clubleiding van Zulte Waregem dacht in eerste instantie niet aan Kalezic. “We hebben eerst met Francky Dury gesproken na het ontslag van Broos en contact gehad met De Boeck”, zegt voorzitter Willy Naessens in gesprek met Het Nieuwsblad. “We hebben Dury een voorstel gedaan. Hij moest direct beslissen, maar hij wilde een week bedenktijd. Dury had concrete contacten met Club en wilde het risico erbij nemen.”

“Nadien kwamen we uit bij de veelbelovende Kalezic. Wij hadden opgevangen dat Hiddink hem als T2 wilde meenemen als hij bij Chelsea aan de slag kon. En dat bleek te kloppen. Gelukkig raakte Hiddink niet weg bij Turkije”, zegt Naessens met een glimlach. Dury klopte uiteindelijk zelf nog wel aan bij Zulte Waregem. “Francky Dury heeft na drie dagen bedenktijd nog contact gezocht met ons. Te laat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.