PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Gemeente Eindhoven akkoord over PSV-deal

De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond ingestemd met het voorstel om PSV te helpen door 49 miljoen euro te lenen en met dat geld de grond onder het stadion en trainingscomplex van de club te kopen. Het plan kreeg steun van 29 van 43 raadsleden.

Onder meer coalitiepartij GroenLinks en enkele individuele leden van de coalitiepartijen PvdA en VVD stemden tegen.

Verschrikkelijk opgelucht

PSV-directeur Tiny Sanders heeft dinsdagavond ,,verschrikkelijk opgelucht” gereageerd op het besluit van de Eindhovense gemeenteraad om de club te helpen. PSV ontvangt in totaal 49 miljoen euro van de gemeente voor de grond onder het stadion en het trainingscomplex.

Volgens Sanders is het laatste en belangrijkste stukje van een ingewikkelde puzzel waaraan een jaar is gewerkt dinsdagavond op zijn plaats gevallen. PSV kan behalve het geld van de gemeente nog 30 miljoen euro aan leningen uit het bedrijfsleven tegemoet zien.

Dat de gemeenteraad bepaalde dat 5 miljoen euro van het totale bedrag niet direct naar PSV gaat maar in een spaarpot komt, maakt de club niet uit. ,,Het bedrag komt uiteindelijke inclusief rente helemaal naar PSV. Het staat onze plannen niet in de weg.’’

Sanders legde uit dat dinsdag overeenstemming is bereikt met FC Utrecht over de overname van Kevin Strootman en Dries Mertens, op voorwaarde dat de gemeenteraad dinsdagavond met het reddingsplan akkoord zou gaan. De aankondiging van de komst van de twee spelers door technisch manager Marcel Brands zorgde onder de honderden PSV-supporters op het Stadhuisplein in Eindhoven voor nog meer vreugde.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.