PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

DEFINITIEF: PSV contracteert Dries Mertens en Kevin Strootman

PSV heeft zich versterkt met de internationals Kevin Strootman en Dries Mertens. Dat maakte technisch manager Marcel Brands dinsdag bekend na de raadsvergadering van de gemeente Eindhoven, waarin groen licht werd gegeven voor het reddingsplan van de club. Middenvelder Strootman en de Belgische aanvaller Mertens komen over van FC Utrecht.

PSV bereikte dinsdag een akkoord met FC Utrecht over een transfersom van naar verluidt zo’n 13 miljoen euro voor het duo. Strootman en Mertens, die momenteel op vakantie zijn, moeten nog wel medisch worden gekeurd in Eindhoven. ,,Zij willen graag naar PSV komen”, aldus Brands.

Strootman speelde slechts een half jaar voor Utrecht. De 21-jarige Rotterdammer kwam in de winterstop over van Sparta Rotterdam en debuteerde al enkele weken later in het Nederlands elftal. PSV heeft het tot 2015 lopende contract van Strootman bij FC Utrecht afgekocht.

Mertens, die in de winterstop nog in de belangstelling stond van Ajax, speelde sinds 2009 voor FC Utrecht. De 24-jarige aanvaller uit België moet bij PSV de vertrokken Hongaar Balázs Dzsudzsák doen vergeten. Mertens lag nog tot de zomer van 2014 vast in de Domstad.(AD)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.