PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV kan voorlopig fluiten naar nieuw stadion’

Fred Rutten noemde een nieuw stadion noodzaak voor PSV, als het internationaal weer een rol van betekenis wil spelen. Als trainer hoeft hij daar waarschijnlijk niet meer aan te denken, de komende tien tot vijftien jaar komt er geen verhuizing.

Door de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex de Herdgang voor bijna 49 miljoen euro te verkopen aan de gemeente, kunnen de plannen voor een nieuw en groter stadion voorlopig uit het hoofd worden gezet. In het contract met de gemeente Eindhoven, dat nog moet stemmen over de aankoop, staat dat de gemeente de laatste stem heeft als het gaat om een verhuizing van PSV.

“De komende tien tot vijftien jaar geven we daar zeker geen toestemming voor”, zegt wethouder Staf Depla in gesprek met het Algemeen Dagblad over een mogelijke verhuizing. De Brabantse club zal het dus nog enige tijd moeten doen met het huidige stadion aan de Frederiklaan, waar 35.000 toeschouwers kunnen zitten. Algemeen directeur liet vorig jaar al weten dat uitbreiding geen serieuze optie is.

Volgens Sanders is het niet helemaal waar wat Rutten zegt, een nieuw stadion is geen noodzaak om door te groeien. “Je verdient als club je geld niet met de verkoop van kaarten. Eerder met sportief succes.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.