Ronaldo speelde het liefst met Luc Nilis

Oud-topspits Ronaldo speelde samen met Luis Figo en Zinedine Zidane, maar desondanks was Luc Nilis zijn beste collega-aanvaller uit zijn carrière. Dat verklaarde hij in een interview op de Braziliaanse televisie.

“Ik heb met grote voetballers samengespeeld, zoals Figo, Romario, Zidane, Rivaldo, Djorkaeff en Raul”, aldus Ronaldo. “Maar het klikte het beste met Luc Nilis, met wie ik bij PSV speelde. Hij bracht me in de beste positie om te scoren en was altijd erg genereus. Hij legde zonder problemen de bal af.”

Met Nilis aan zijn zijde maakte Ronaldo tussen 1994 en 1996 54 doelpunten in 57 wedstrijden. Vervolgens speelde hij voor FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid, AC Milan en Corinthians. “De allerbeste voetballer die ik zag spelen, was Zidane”, zei Ronaldo nog. “De beste coach was Zagallo (oud-bondscoach van Brazilië, red).”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer