PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Brands: ‘Verwacht geen schorsing voor Maza’

Francisco ‘Maza’ Rodriguez hoeft niet te vrezen voor een langdurige schorsing voor het gebruik van doping. Althans, dat is wat Marcel Brands denkt. De technisch directeur van PSV verwacht niet dat de Mexicaan geschorst zal worden.

Als je ziet hoe het gebruik van dit verboden middel tot stand is gekomen dan verwacht ik geen schorsing”, zegt Brands in gesprek met De Telegraaf. Rodriguez beweert samen met vier ploeggenoten van de Mexicaanse ploeg dat ze onbewust besmet vlees hebben gegeten, daar zou het verboden en prestatieverhogende middel clenbuterol hebben gezeten.

In Mexico zijn veel gevallen van clenbuterolvergiftiging, omdat in de vleesindustrie nogal eens illegaal gebruik wordt gemaakt van het middel. Mocht de PSV-verdediger toch schuldig worden bevonden, loopt hij het risico van een schorsing van twee seizoenen. Zijn contract in Eindhoven loopt over twee jaar af. Voor PSV komt een mogelijke schorsing uiterst ongelegen, aangezien het de hoop had de defensieve kracht deze zomer te verkopen.

Hector Iñarittu, technisch directeur van de Mexicaanse bond, vloog vrijdag met de vijf internationals naar Los Angeles. Daar is het vijftal in een laboratorium onderzocht. Iñarittu maakt zich in ieder geval geen zorgen. “Dit is een incident. We wachten af wat het Ministerie van Landbouw vindt in het vlees dat we hebben gebruikt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.