PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Francisco Rodriguez kan voor twee jaar geschorst worden

Mocht PSV-verdediger Francisco ‘Maza’ Rodriguez daadwerkelijk schuldig bevonden worden voor het gebruiken van clenbuterol, staat de verdediger van het Mexicaanse voetbalelftal een maximale schorsing van twee jaar te wachten.

Naast Rodriguez zijn er nog vier anderen positief bevonden bij een dopingcontrole. In de urine van Rodriguez en zijn ploeggenoten Antonio Naelson Sinha, Edgar Dueñas (beiden Toluca), Christian Bermudez (Atlante) en doelman Guillermo Ochoa (America) zijn sporen van clenbuterol aangetroffen.

De stof clenbuterol wordt onder andere in de veeteelt gebruikt om op illegale wijze extra spiermassa te kweken. Het eten van besmet vlees leidt in de meeste gevallen tot een positieve plas. De Mexicaanse voetbalbond heeft dan ook een onderzoek ingesteld naar de voeding van de ploeg tijdens de voorbereiding op de Gold Cup.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.