PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV ziet steun voor plan verdwijnen’

Het college van Eindhoven heeft dinsdagavond laat vermoedelijk belangrijke steun verloren voor de aankoop van grond van PSV. De grootste oppositiepartij CDA zegt niet met de deal te kunnen instemmen.

Dat komt omdat een meerderheid van de gemeenteraad geen heil ziet in een extra extern advies over risico’s voor de gemeente. Het CDA zegt zonder het onafhankelijke oordeel geen weloverwogen beslissing te kunnen nemen en kondigde een tegenstem aan.

Binnen de Eindhovense coalitie bestaat grote verdeeldheid over de lening van bijna 49 miljoen euro, die gemeente moet afsluiten om PSV te helpen. GroenLinks is tegen en de grootste coalitiepartij PvdA reageerde tot dusver verdeeld.

Het CDA was vorige week na de presentatie nog enthousiast over het plan van het college maar kreeg vragen na bestudering van het raadsvoorstel. De partij vraagt zich bijvoorbeeld af wat het gevolg voor de gemeente is als de rente stijgt of daalt of de grond in waarde daalt. Ook wil het CDA weten wat er gebeurt als PSV dramatisch minder seizoenkaarten verkoopt, failliet gaat of wil verhuizen naar een ander stadion.

De meeste partijen in Eindhoven en wethouder Staf Depla (Financiën) zeggen dat eventuele vragen komende weken nog beantwoord kunnen worden.

Uitstel van een beslissing van de gemeenteraad tot na de zomer is ook geen optie, legde Depla uit. De financiële situatie bij PSV is zo nijpend dat de club een andere overbrugging nodig heeft als de gemeenteraad niet voor eind juni beslist.

Op 14 juni spreekt de gemeenteraad voor het eerst inhoudelijk over het plan. Op 28 juni staat de cruciale raadsvergadering gepland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.