Ibrahim Afellay kan winst nog amper geloven

Barcelona won zaterdagavond met 3-1 van Manchester United in de Champions Leaguefinale. Ibrahim Afellay, die in de blessuretijd inviel, kon zijn geluk na afloop niet op. “Ik heb dit seizoen mijn bijdrage gehad en nu de Champions League gewonnen. Ik kan het amper geloven.”

Afellay koos ervoor zijn shirtje niet te ruilen met een speler van The Mancunians. “Dat heb ik zelf gehouden en laten signeren door mijn ploeggenoten”, aldus de middenvelder.

Barcelona liet zaterdag nog maar eens zien met afstand de beste ploeg van het moment te zijn. “Dit is hoe voetbal moet worden gespeeld”, vertelt Afellay. “En alleen FC Barcelona kan dat. Als je in de laatste wedstrijd van een slopend seizoen zulk spel op de mat legt en zelfs onder de druk van de Champions Leaguefinale zo’n niveau kunt halen, benader je de perfectie. Alleen de eerste twintig minuten hadden we het lastig.”

“Wat me het meest bij staat sinds mijn overstap van PSV? Hoe de jongens met me omgaan, hoezeer ik word gewaardeerd door de beste spelers van de wereld. Dat zegt mij dat ik goed bezig ben. Door met deze mannen te mogen spelen en trainen heb ik me in een half jaar tijd op alle vlakken kunnen verbeteren. Qua snelheid, explosiviteit, direct spelen en onmiddellijk de juiste oplossing te vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.