PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Koeman: ‘Afellay moet zijn kans rustig afwachten’

Ronald Koeman wist als speler van FC Barcelona de Champions League te winnen, hij scoorde zelfs de winnende goal in de finale. Ibrahim Afellay krijgt zaterdagavond de kans om die prestatie te evenaren.

Koeman weet echter ook dat de voormalig PSV’er niet hoeft te rekenen op een basisplaats. “Ibrahim heeft natuurlijk twee fantastische spelers voor zich, maar desondanks al de nodige minuten gemaakt. Dat is knap”, zegt de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV in gesprek met De Telegraaf.

“Ik sprak hem laatst in Barcelona en hij is een heel andere jongen dan in onze gezamenlijke PSV-tijd”, vervolgt Koeman zijn verhaal. “Ibi traint dagelijks met de beste spelers van de wereld en die omgeving heeft hem als mens en voetballer gerijpt. Hij weet wat hij wil, kan geweldig voetballen en moet rustig wachten op zijn kansen. Die komen zeker.”

Het FC Barcelona waar Koeman deel van uitmaakte werd het Dream Team genoemd en won onder meer vier keer op rij de titel in Spanje. “Maar het huidige Barcelona is beter, nog completer.” Volgens de voormalig international gaat de Spaanse grootmacht zaterdag winnen, hoe jammer dat ook zal zijn voor Manchester United-goalie Edwin van der Sar. “Ik gun hem

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.