PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV en Feyenoord weten NAC-talent niet te strikken’

NAC Breda-aanvaller Alex Schalk tekent binnenkort een tweejarig contract bij de club uit Noord-Brabant. Dat maakte de Eredivisie-club maandagavond bekend.

Schalke, dit seizoen uitgeroepen tot beste speler van de A-juniorencompetitie, werd nauwlettend gevolgd door PSV, Feyenoord en FC Utrecht. Ook Celtic hield de jongeling in de gaten. Schalk kiest echter voor een langer verblijf in Breda. Dit na een goed gesprek met technisch directeur Jeffrey van As, zo verklaart hij op de officiële website van NAC Breda.

“Ik stond voor een moeilijke keuze. Zowel PSV, Feyenoord als FC Utrecht waren concreet in de markt en ja, waar kies je dan voor? Goed, ik zit al heel lang bij NAC, voel me echt verbonden met deze club en zie hier ook de meeste kansen om daadwerkelijk op het hoogste niveau door te breken. Daar is het mij om te doen. Ik heb echt voor mijn sportieve ontwikkeling gekozen, niet voor het geld, want dan had ik naar één van die drie andere clubs moeten gaan”, aldus Schalk.

Ook het Schotse Celtic was in de markt voor Schalk. “Dat contact verwaterde echter. Van de Schotten heb ik de laatste paar maanden niets meer vernomen”, vertelt de spits. “Ik word tweede spits, heeft technisch directeur Jeffrey van As me gezegd. Achter Matthew Amoah, dan wel zijn opvolger, mocht hij vertrekken. Is logisch, ik ben nog niet zo ver en zal nog wel wat stapjes moeten maken wil ik basisspeler worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.