PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Hiddink denkt na over functie bij Ajax

Johan Cruijff heeft Guus Hiddink benaderd voor een zetel in de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat laat de bondscoach van Turkije zaterdag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf weten.

Hiddink schrijft nog niet te weten of hij beide functies kan combineren. “Op zich lijkt me dat een mooie uitdaging, maar vooralsnog hik ik tegen de praktische kant van het verhaal aan’, zegt de trainer die bij zijn oude club PSV ook als adviseur aan de slag kan.

Hiddink benadrukt dat Cruijff eerder contact met hem heeft opgenomen. Hij noemt de functie van commissaris ook minder complex dan de rol van adviseur. “Even voorkomen dat verhalen een eigen leven gaan leiden. Natuurlijk heb ik met iemand van PSV gesproken, zoals ik ook met Johan Cruijff en Chelsea praat. Maar om me dan meteen adviseur te noemen, is veel te kort door de bocht”, aldus Hiddink.

De in Amsterdam woonachtige Hiddink is met Cruijff in gesprek over wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn als hij niet in de raad van commissarissen kan plaatsnemen. “Cruijff heeft voor mij de drempel verlaagd.”

“Omdat ik Johan honderd procent vertrouw, blijven we daarom met elkaar in gesprek. Niets meer en niets minder”, schrijft Hiddink. “Concreet gesteld ben ik nog volop bezig om met Turkije het EK van 2012 te halen. Daarnaast fungeer ik als klankbord van Chelsea, denk ik mee als Cruijff me daar om vraagt en weten sommige mensen van PSV me te vinden.”

Ajax is op zoek naar een nieuwe leiding omdat algemeen directeur Rik van den Boog, voorzitter Uri Coronel en alle commissarissen hun vertrek hebben aangekondigd. Zij konden zich niet helemaal vinden in een technisch plan waarmee Cruijff de kersverse landskampioen voor lange tijd succesvol wil maken.

Hiddink heeft komende week met de Turkse nationale ploeg een trainingskamp in het Limburgse Tegelen belegd. Hij bereidt de formatie daar voor op de belangrijke wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen België. Beide landen zijn in de race om de tweede positie in de poule achter Duitsland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.