PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Afellay en Messi verschalken Real Madrid

FC Barcelona heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg van Josep Guardiola won met 2-0 van Real Madrid en na één wedstrijd lijkt de tweestrijd al beslist. Het inbrengen van Ibrahim Afellay bleek uiteindelijk een gouden wissel, terwijl Real de wedstrijd eindigde met tien man na rood voor Pepe.

De wereld keek vol verwachting uit naar de derde ontmoeting tussen Real en Barça, maar de eerste helft was teleurstellend. Barça wilde wel voetballen, maar de ploeg van José Mourinho maakte dat bijna onmogelijk. Met 80% balbezit na een kwartier was duidelijk dat er maar één ploeg was die er een wedstrijd van wilde maken.

Real probeerde vooral op de tegenaanval gevaarlijk te worden, maar ook de verdediging van Barça stond sterk. In het tweede bedrijf stonden alle verhoudingen op scherp. Vlak na het rustsignaal liep het in de spelerstunnel namelijk uit de hand. Barça-doelman Pinto verkocht Alvaro Arbeloa een klap in zijn gezicht en kreeg daarvoor een rode kaart. De Catalanen hadden daardoor geen reservekeeper op de bank in de tweede helft.

Real wist zich opnieuw erg goed staande te houden, maar na een hele domme overtreding van Pepe moest de thuisclub met tien man verder. De Portugees ging met gestrekt been door op Dani Alves en kreeg een terechte rode kaart. Mourinho was het natuurlijk niet eens met de beslissing, klapte cynisch naar de scheidsrechter en werd naar de tribune verwezen.

Guardiola besloot direct in te grijpen en bracht Afellay in om meer druk naar voren te geven. Vlak daarvoor waren Messi en Pedro dichtbij de openingstreffer, maar de bal ging net naast. Afellay was na 73 minuten voor het overgrote deel verantwoordelijk voor de 1-0. De Nederlander snelde voorbij Marcelo en gaf de bal voor op Messi. De Argentijn was zijn directe tegenstander te snel af en scoorde van dichtbij de 0-1.

Het betekende een bevrijdende goal voor Barça. Voor de uitploeg was het pas de eerste veldgoal in bijna drie wedstrijden tegen Real. De Catalanen bleven voetballen en leken genoegen te nemen met een nipte overwinning, maar Messi stond op een tekende op weergaloze wijze voor de 0-2. De aanvaller slalomde langs een aantal spelers en verschalkte Iker Casillas vervolgens met zijn rechterbeen: 0-2.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.