PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ten Hag blijft topkandidaat bij De Graafschap

Omroep Gelderland stelt dat er nog drie kandidaten over zijn om Darije Kalezic op te volgen als coach bij De Graafschap. Volgens de regionale televisiezender pronken de namen van Erik ten Hag en Andries Ulderink in ieder geval op de shortlist van Leen Looijen, directeur voetbalzaken van de Superboeren.

Ten Hag, assistent van PSV-coach Fred Rutten, heeft reeds te kennen gegeven wel open te staan om hoofdtrainer te worden van De Graafschap. Echter, de oud-speler van de Doetinchemmers wil met zijn beslissing wachten tot medio mei. Ten Hag zegt zich eerst volledig te concentreren op de titelrace van PSV.

Ten Hag was begin februari al topkandidaat samen met Erwin Koeman. De voormalig bondscoach van Hongarije zegde De Graafschap na twee gesprekken af omdat hij de aanbieding te laag vond. In het vervolg richtte de Achterhoekers zich op Alex Pastoor, die op het laatste moment de voorkeur gaf aan NEC. Nu lijkt de clubleiding alsnog te willen wachten op Ten Hag, die nooit uit beeld is geweest.

Daarnaast is ook Andries Ulderink, trainer van Go Ahead Eagles, nog in beeld. De Graafschap ziet in Ulderink net als Ten Hag een oefenmeester die goed past bij de cultuur van de club. Tevens meent de promovendus dat Ulderink een wezenlijke rol kan vervullen in de doorstroming van talenten naar de hoofdmacht en dat hij in staat is om spelers beter te maken. In het verleden was Ulderink al in diverse functies werkzaam bij De Graafschap.

Tot voor kort was Jurgen Streppel, coach van Helmond Sport, eveneens in de running voor de trainersvacature bij de Superboeren. De Graafschap sprak vorige week met hem, maar doordat Streppel om een paar weken bedenktijd vroeg is hij afgevallen. De derde kandidaat op de lijst van De Graafschap is een jonge Nederlandse trainer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.