PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV moet Champions League halen’

Voor PSV is het van imminent belang dat de club volgend seizoen in de Champions League speelt. Wordt de Eindhovense club derde, dan loopt het de (voorronden van) het miljoenenbal mis en wordt de kas onvoldoende gespekt. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV na deze jaargang al afstevent op een negatief eigen vermogen van tussen de vijf en tien miljoen euro.

Bij het mislopen van de Champions League lopen die rode cijfers in rap tempo op, naar een som van tussen de twintig en dertig miljoen euro, aldus de krant. “Schuldeisers kunnen in dat geval niet zonder meer rekenen op terugbetaling. Een nieuwe (her)financiering van het Philips Stadion wordt bovendien gecompliceerd, omdat de club torenhoge rentes zal moeten betalen”, weet het medium. “De clubleiding van PSV voert momenteel moeizaam overleg met de gemeente Eindhoven over onder andere verkoop van het Philips Stadion en de grond.”

“Ook is binnen de clubleiding gesproken over de vraag of Philips de sponsorbijdrage tot 2017 ineens kan voldoen of extra hulp kan bieden. De raad van commissarissen wil stevig ingrijpen in de voetbalorganisatie , ook als de Champions League wel wordt gehaald. Daarbij gaan maximaal twintig banen verloren. Een aantal functies wordt mogelijk uitbesteed. Binnen de club van toezichthouders bestaat onvrede over het inschakelen van organisatiebureau McKinsey, dat PSV momenteel doorlicht.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.