PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Sinouh: ‘PSV is een fantastische club’

Khalid Sinouh is donderdag een dienstverband met PSV overeengekomen. De geroutineerde doelman (35) tekende in Eindhoven een contract voor één seizoen en zal volgend seizoen dienen als stand-in voor de Zweed Andreas Isaksson.

“Of het een verrassing was? Ja en nee”, reageert Sinouh op de officiële website van PSV. “Ik wist dat PSV op zoek was naar een ervaren keeper. Mijn rol is duidelijk, die is hetzelfde als bij HSV en FC Utrecht. Ik ben een ervaren jongen en moet er staan als er wat gebeurt. Daarnaast wil ik van waarde zijn in de kleedkamer.”

Brabant is geen nieuw werkgebied voor Sinouh. Eerder kwam de goalie al zeven seizoenen uit voor RKC Waalwijk. “Dat vind ik zeker leuk, terug naar Brabant. PSV is een fijne club en van Jan Wouters (assistent-trainer FC Utrecht, red.) heb ik alleen maar positieve dingen gehoord. Ik ben trots hier te mogen zijn, dit is een fantastische club met een fantastisch stadion.”

Technisch directeur Marcel Brands, die in het verleden al vaker samenwerkte met Sinouh, is blij met zijn komst. “Bij RKC hadden we hem als tweede doelman en later ook bij AZ. Het is een uitstekende keeper en een prima jongen in de groep. Hij heeft goed gepresteerd en er altijd gestaan als het moest. We willen Jeroen Zoet ergens tijdelijk laten rijpen en daarom komt Sinouh naar ons als nieuwe keeper. Hij is stimulerend en positief in de groep.”

Brands heeft nog geen idee waar de talentvolle Zoet komend seizoen onder de lat zal staan. “Nee, dat is nog niet concreet. Maar nu is in de markt bekend is dat hij verhuurd mag worden, zullen clubs zich melden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.