PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Toivonen mist wedstrijden tegen Benfica en Heracles’

PSV’er Ola Toivonen kan opgelucht ademhalen na te zijn uitgevallen tegen sc Heerenveen (2-2). Volgens de artsen is er geen sprake van een verergering van de fractuur in zijn hamstring, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Toivonen stond onlangs circa anderhalve week buitenspel met een scheurtje in de hamstring. Zondag maakte de Zweed als invaller zijn rentree tegen Heerenveen en niet zonder succes, aangezien hij in blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde. Direct na zijn treffer strompelde de aanvaller echter naar de kant om zich alweer te laten vervangen.

Maandagmiddag werd Toivonen in het ziekenhuis onderzocht. Artsen constateerden dat de spier ‘slechts’ is opgerekt en niet opnieuw is ingescheurd. Wel zal de PSV-speler de wedstrijden tegen Benfica (Europa League) en Heracles Almelo moeten missen. Daarna zou hij weer volledig belastbaar moeten zijn.

Naast Toivonen ontbreken ook Orlando Engelaar en Erik Pieters tegen Benfica. Beiden zijn geschorst. Wilfred Bouma, die tegen Heerenveen een rode kaart ontving en voor één competitieduel is geschorst, krijgt waarschijnlijk rust wegens overbelasting.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.