PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Arjen Robben voelt niets voor Europa League

Na het puntverlies van afgelopen weekend staat Bayern München momenteel op een plek die geen recht geeft op een ticket voor de Champions League. Arjen Robben wil er alles aan doen om dat te veranderen, want hij heeft geen zin in de Europa League.

“Ik heb geen zin in de Europa League, nee. Daar zeg ik niets raars mee”, zegt Robben in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Niemand bij Bayern heeft zin in de Europa League. Dit seizoen was mijn tiende met Europees voetbal en in al die tijd speelde ik steeds Champions League. Alleen in mijn PSV-tijd heb ik één keer ook twee rondjes UEFA Cup meegemaakt, na de winter moesten we toen in dat toernooi verder.”

“Eén van mijn ambites is om in mijn carrière een keer de Champions League te winnen”, vervolgt Robben zijn verhaal. “De Europa League winnen, is dat niet. Stel je wint dat toernooi met een club als Bayern, en dan? Waar ben je dan de beste van? De Champions League winnen betekent dat je de beste van Europa bent. Maar ik zeg dit met alle respect voor clubs als Benfica of Villarreal. Als je die tekeer zag gaan vorige week; voor dergelijke clubs en spelers is het geweldig als ze de Europa League winnen. Maar bij Bayern München hoort alleen de Champions League.”

Hoewel Robben geen zin heeft in de Europa League, wil het missen van de Champions League niet automatisch een vertrek betekenen. “Ik heb het prima naar mijn zin in München. Mijn gezin woont hier graag. Mijn contract loopt nog een tijd door en Bayern gaat deze zomer ongetwijfeld investeren in nieuwe spelers. De achterstand op nummer drie Hannover is maar één punt. We moeten dat Champions League-ticket er dus gewoon uitslepen. Punt!”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.