PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wil goede lijn doortrekken’

In Estadio da Luz, het stadion van het licht, wil PSV donderdag tegen Benfica een fraaie Europese campagne van extra glans voorzien. De ploeg van trainer Fred Rutten mag dit seizoen pronken met uitstekende resultaten op vreemde bodem. In de onlangs onttroonde kampioen van Portugal krijgt PSV wel een tegenstander van naam tegenover zich. ,,Wij respecteren Benfica, maar ik denk dat zij vanwege onze uitstekende resultaten in Europa ook veel respect voor ons hebben”, aldus Rutten.

In de groepsfase van de Europa League wonnen de Eindhovenaren bij Metalist Charkov (0-2), Debrecen (1-2) en Sampdoria (1-2). PSV bleef vervolgens in de zestiende finale overeind bij Lille (2-2) en bereikte de laatste acht door Glasgow Rangers op Ibrox met 1-0 te verslaan. ,,In Benfica treffen we echter een tegenstander van een veel groter kaliber dan de Rangers”, aldus Rutten.

Benfica beleefde in de jaren zestig, met Eusébio in de ploeg, hoogtijdagen. De ‘Adelaars’ bereikten in dat decennium liefst vijf keer de finale van het toernooi om de Europa Cup I en zegevierden twee keer, in 1961 en 1962. In 1988 (tegen PSV) en 1990 verloor Benfica de eindstrijd.

Onder leiding van trainer Jorge Jesus (56) kroonde Benfica zich afgelopen seizoen voor de 32e keer tot kampioen van Portugal, waarmee het recordhouder is. Dit jaar staat de formatie uit Lissabon echter in de schaduw bij FC Porto. De ploeg uit de hoofdstad stelde afgelopen zaterdag, uitgerekend op bezoek bij Benfica, de landstitel veilig.

Met nog vijf competitiewedstrijden te gaan heeft Benfica als nummer twee weliswaar zestien punten minder dan FC Porto, maar ook vijftien punten meer dan nummer drie Sporting Braga. De Zuid-Amerikaans getinte formatie van Jesus kan zich dus volledig richten op de Europa League, in tegenstelling tot PSV dat in de eredivisie vol aan de bak moet in de strijd met FC Twente en Ajax. ,,Wij zetten alles op de Europa League”, riep aanvaller Eduardo Salvio van Benfica dinsdag.

Rutten schrok niet van die strijdvaardige taal. ,,Zij zitten in een andere situatie dan wij. Porto is kampioen, dus ik kan me voorstellen dat ze zich volledig focussen op deze wedstrijden.” PSV heeft in de eredivisie nog vijf wedstrijden om FC Twente van de eerste plaats te stoten, maar gaat zich daar in Europa niet voor sparen. ,,We zullen een perfecte wedstrijd moeten spelen om te winnen of in ieder geval een goed resultaat neer te zetten. Daar gaan we voor”, aldus Rutten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.