PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ten Hag: ‘PSV en Benfica zijn gelijkwaardig’

Assistent-trainer Erik ten Hag en scout Klaas van Baalen waren zondagavond namens PSV aanwezig bij het duel tussen Benfica en Porto. Het tweetal zag Porto kampioen worden, maar was vooral in Portugal voor de verliezende ploeg.

De trip moet PSV meer duidelijkheid geven over de komende tegenstander in de Europa League. Ten Hag had zich in ieder geval ‘uitstekend vermaakt’. “Porto kon kampioen worden bij de aartsrivaal en zeker in dit soort zuidelijke landen spelen de emoties dan hoog op”, aldus Ten Hag in gesprek met De Telegraaf.

Het temparement is volgens Ten Haag ook een punt waarop mogelijkheden liggen voor PSV. “Je weet dat die emoties van de tribune kunnen overslaan op het veld. Bij Benfica spelen veel Zuid-Amerikanen, die zitten doorgaans sneller aan het kookpunt. Daar kun je je voordeel mee doen.”

Volgens de assistent-trainer zijn de kansen donderdag voor beide teams fiftyfifty. “Benfica is een gelijkwaardige tegenstander. Het zijn allemaal goede voetballers en stuk voor stuk atleten; snel, fel en agressief.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.