Berg: ‘Ik ben totaal niet in vorm’

Marcus Berg gaf donderdag na de eerste confrontatie met Glasgow Rangers eerlijk toe dat hij PSV aan een overwinning had moeten helpen. De Zweedse spits liet kort na rust een enorme kans op de openingstreffer liggen.

“Ik weet echter zeker dat wij volgende week in Glasgow gaan scoren”, aldus Berg, die massaal werd uitgefloten door de PSV-supporters en pas bij zijn wissel de mensen op de banken kreeg. “En één doelpunt is dan misschien wel genoeg.”

Glasgow Rangers beperkte zich in het Philips Stadion louter tot verdedigen. De Schotse topclub miste ook simpelweg de kwaliteit om PSV in aanvallend opzicht pijn te doen. “Zij moeten volgende week ook scoren. Het zal in Glasgow dus een andere wedstrijd worden. Wat dat betreft is 0-0 ook niet zo slecht, al had 1-0 beter geweest”, aldus Berg.

De Zweed nam het zichzelf kwalijk dat PSV niet met een zege van het veld stapte. “Ik ben niet in mijn beste vorm. Was ik dat wel geweest, dan had ik drie keer gescoord.”

Berg gaf toe dat het missen van een reeks kansen doorspeelt in het hoofd van een spits. “Als je er een paar mist, ga je toch een beetje denken. Ik probeer dat niet te doen, maar dat is lastig.” Berg werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald door trainer Fred Rutten, die Danny Koevermans inbracht. “Natuurlijk is dat frustrerend, maar een trainer moet toch iets doen om te winnen. Ik snap het dus wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.