‘Fred Rutten geeft Manolev een standje’

De strijd om de plek achter de drie aanvallers bij PSV blijft open. Door de schorsing van Ola Toivonen startte Otman Bakkal zaterdag tegen Excelsior (2-3 winst) weer eens in de basis. Hoewel hij bij enkele gevaarlijke momenten betrokken was, maakte Bakkal geen onuitwisbare indruk. “Ik ben niet óntevreden”, vertelt PSV-coach Fred Rutten maandag desgevraagd in De Telegraaf.

Volgens Rutten moest Bakkal wennen aan een hele wedstrijd. “Ik dacht op zeker moment dat hij er doorheen zat en overwoog hem te wisselen.” Stef Nijland en Zakaria Labyad liepen langdurig warm. Nijland hield vooraf rekening met een serieuze kans tegen Excelsior. “Dat zei mijn gevoel.” Rutten koos desondanks toch voor Rutten. “Ik was benieuwd naar zijn uitleg. Hij heeft nu voor Otman gekozen, maar ik neem aan dat de trainer het van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt.”

Nijland hekelt niet het feit dat hij in Kralingen 45 minuten heeft warmgelopen. “Hij laat je alleen warmlopen als hij denkt je nog nodig te hebben. Wellicht was het scoreverloop in mijn nadeel; als wij de 3-1 hadden gemaakt, was ik er misschien wél ingekomen.” Rutten gaf evenwel aan eerder voor Labyad te hebben gekozen. “Stef speelt vooral ’in de bal’. Met hem in plaats van Otman hadden we alle diepgang eruitgehaald.”

Rutten gaf Stanislav Manolev wederom een standje vanwege diens aanvalsdrang. “In de slotfase mag het niet gebeuren dat onze vleugelverdediger nog als vleugeláánvaller acteert.” Overigens haalden de meeste PSV’ers niet hun normale niveau. “Alleen Atiba Hutchinson en Jeremain Lens speelden echt om te winnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.