PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Alderweireld: ‘Toivonen moet gestraft worden’

Toby Alderweireld vindt dat teamgenoot Jan Vertonghen zondag duidelijk een elleboogstoot kreeg van Ola Toivonen.

Alderweireld gaat echter vooral af op de mening van Vertonghen. “Als Jan zegt dat het een elleboog was, dan was het een elleboog. Hier kan hij niet mee wegkomen. Het is al de tweede keer van Toivonen”, zegt de Belgische verdediger in het Algemeen Dagblad.

“Ik ben niet iemand die een ander een schorsing wil aannaaien, maar de mensen die er over gaan moeten gewoon goed kijken en de situatie beoordelen.” Arbiter Eric Braamhaar miste het incident, maar was duidelijk toen hij de videobeelden terugkeek. “Het had rood moeten zijn.”

PSV en Ajax lieten zondag een matige wedstrijd zien die in 0-0 eindigde. De thuisploeg vergrootte wel de voorsprong op FC Twente, want dat verloor van AZ. De voorsprong op de Tukkers is nu drie punten. Het verschil met Ajax is nog steeds vijf punten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.