‘Ajax en Milan in de toekomst wellicht in zee met Jaap Stam’

Jaap Stam moest een aantal jaren geleden niet aan een carrière als coach denken, maar inmiddels is hij er toch ingerold. De assistent-trainer van FC Zwolle denkt stiekem zelfs al aan het buitenland.

Stam is alweer anderhalf jaar actief bij Zwolle, de huidige koploper van de Jupiler League. Een planning heeft hij niet gemaakt, maar duidelijk is dat eerst de stap naar de Eredivisie wacht. Maar Stam kent zichzelf goed genoeg om te beseffen dat hij overal het maximale uit wil halen.

Toen Ajax en AC Milan dit seizoen tegenover elkaar stonden, nodigde Stam op uitnodiging van de Amsterdammers al mee naar Milaan. “Bij beide clubs heb ik het goed naar mijn zin gehad”, vertelt de voormalige verdediger in De Pers. “Ze wilden in de toekomst misschien wel iets met mij doen. Mooi om te horen. Maar daarin ben ik zelf het belangrijkste. Dus hoe ontwikkel ik mezelf als trainer?”

Zo ver is de Rots van Kampen echter nog lang niet. “Het was in eerste instantie niet zo dat ik één-twee-drie een training stillegde om dingen aan te geven. En dat is op dit moment nog steeds niet zo. Ik krijg die vrijheid wel, maar voel me nog niet geroepen om dat allemaal te doen. Ik moet als trainer nog veel leren, moet daar nog in groeien.”

En dat terwijl Stam in eerste instantie helemaal niet aan een trainerscarrière wilde beginnen. “Als voetballer was ik niet heel positief over het trainersvak. Als trainer ben je nog meer met het spelletje bezig dan als voetballer. Je ziet dat het vak niet altijd even gemakkelijk is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.