PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Misstap Toivonen onbestraft

PSV-aanvaller Ola Toivonen hoeft niet te vrezen voor zijn wangedrag zondag in de thuiswedstrijd tegen NAC (4-1). De Zweed ging hardhandig en ogenschijnlijk bewust op de voet van tegenstander Nemanja Gudelj staan. De NAC-speler duwde Toivonen boos van zich af waarna hij de gele kaart kreeg. De Scandinaviër ging vrijuit.

Het incident was duidelijk op tv-beelden te zien. De aanklager betaald voetbal zal evenwel geen vooronderzoek instellen naar Toivonen. ,,Het ging om onbehoorlijk, onbesuisd gedrag”, liet een woordvoerder van de KNVB maandag weten. ,,Daarop staat een gele kaart. De aanklager doet alleen onderzoek naar overtredingen die eventueel met rood bestraft hadden kunnen worden.”

De zegsman van de KNVB benadrukte dat de voetbalbond de actie van Toivonen afkeurt. ,,We vragen spelers, trainers en clubs vaak genoeg om respect voor elkaar. Wat Toivonen deed, was duidelijk onsportief.”

Gudelj kreeg na een kwartier al zijn tweede gele kaart, ook na een duel met Toivonen. Met tien man was NAC daarna niet opgewassen tegen PSV, dat zondag Ajax ontvangt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.