PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV op volle kracht tegen Lille

PSV treedt donderdag in de sterkste opstelling aan tegen Lille, voor het eerste duel in de zestiende finales van de Europa League. Trainer Fred Rutten is niet van plan om spelers rust te geven.

“Voor ons zit er geen verschil tussen de competitie en de Europa League, daar willen we ook in verder”, aldus Rutten.

Coach Rudi Garcia van Lille, de verrassende koploper in de Franse competitie, liet woensdag tijdens de persconferentie doorschemeren waarschijnlijk wel een paar spelers te sparen. “Ook als zij veel veranderingen doorvoeren, zijn we daar op voorbereid”, aldus Rutten. “We willen hier een goed resultaat halen. In Europa is het heel belangrijk dat je in uitwedstrijden scoort. We gaan dus op jacht naar doelpunten.”

Dat zal tegen het sterke Lille echter niet gemakkelijk worden, zo beseft Rutten. De oefenmeester heeft de Franse club de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling zien doormaken, wat dit jaar wel eens kan resulteren in de eerste landstitel sinds 1954. “Als coach van PSV kijk ik vaak over de grenzen. Lille heeft de laatste jaren een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt, dan weet je dat het kan resulteren in zo’n jaar. Dan kan je zomaar bovenaan staan. Ik denk dat ze nog lang zo kunnen doorgaan en de titel kunnen pakken.”

Rutten sprak zaterdag na de zege op AZ al met respect over de drie ‘cowboys’ van Lille: spelmaker Eden Hazard en de Afrikaanse spitsen Gervinho en Moussa Sow. “Ze hebben een zeer effectieve frontlinie. Maar kijk eens naar die van ons, met Lens, Berg en Dzsudzsák; die is ook niet onaardig hoor.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.