PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ronaldo had door willen voetballen

Ronaldo heeft met pijn in het hart besloten een punt te zetten achter zijn carrière. De oud-PSV’er kampt al jaren met knieblessures. “Mentaal wilde ik wel door, maar ik heb moeten luisteren naar mijn lichaam”, zei de 34-jarige Braziliaan maandag op een persconferentie.

Toch is hij dankbaar voor wat hij heeft meegemaakt. “Mijn loopbaan was schitterend. Ik heb een paar dieptepunten gekend, maar ook heel veel hoogtepunten.” Ronaldo begon zijn voetbalcarrière in 1993 bij Cruzeiro, maar maakte vooral naam in Europa. Hij konndigde zijn afscheid vorige week al aaan.

Met PSV, Barcelona, Real Madrid, Internazionale en AC Milan pakte de spits de Champions League, de Europa Cup 2, de UEFA Cup, de KNVB Beker, de titel in de Primera Division, de Wereldbeker, de Europese Supercup, de Spaanse supercup en de Copa del Rey.

De 97-voudig international werd met Brazilië twee keer wereldkampioen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.