Ronaldo stopt definitief met voetballen

Ronaldo Luis Nazário de Lima, kortweg Ronaldo, heeft zijn voetbalschoenen opnieuw aan de wilgen gehangen. Toen hij in 2008 wegging bij AC Milan borg hij zijn schoenen al voorlopig op, maar nu lijkt het definitief.

Tegenover de krant Estado de Sao Paulo liet de 34-jarige Braziliaan dit zondag weten. De drievoudig winnaar van de Gouden Bal (wereldvoetballer van het jaar) zal maandag in de loop van de dag zijn besluit verder toelichten. De blessures van de afgelopen jaren zijn de belangrijkste reden om nu zijn voetbalschoenen definitief op te bergen. “Hoe graag ik het ook zou willen, ik kan het niet langer volhouden op deze manier,” aldus Ronaldo in de krant.

Ronaldo kende een glansrijke loopbaan. Via Cruzeiro belandde hij in 1994 bij PSV, waar hij twee seizoenen uitblonk. Vervolgens kwam hij langs FC Barcelona (één seizoen), Internazionale (vijf seizoenen), Real Madrid (4,5 seizoenen) en AC Milan (1,5 seizoen). In 2009 trok hij terug naar Brazilië om voor Corinthians te spelen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.