PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zelfs Superman had bal Dzsudzsak niet gehad’

Esteban Alvarado debuteerde zaterdagavond voor AZ in de thuiswedstrijd tegen PSV. Alhoewel de Eindhovenaren met 0-4 wonnen, hoefde de vervanger van eerste keus Sergio Romero zich geen enkel tegendoelpunt aan te rekenen. Bovendien redde de Costa Ricaan enkele keren op gevaar van PSV. “Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik mijn werk vandaag (zaterdag, red.) goed heb gedaan.”

“Maar de teamprestatie blijft uiteraard het belangrijkste”, vertelt Alvarado op de clubsite van AZ. “Over het resultaat ben ik niet tevreden. Dat zegt echter niks over ons veldspel. We waren erg in vorm; leken wel een aanvalsmachine. Ik denk dat we wel zes open kansen hebben gekregen. Dat er dan na afloop een 0-4 eindstand op het bord staat is moeilijk te bevatten. We hebben drie ongelukkige punten verloren. Wat de mensen in Costa Rica denken als ze de uitslag zien? Waarschijnlijk dat ik slecht heb gekeept. Dat maakt me echter niet uit. Ik weet beter.”

“Mijn eerste redding was erg belangrijk voor me”, vervolgde de doelman. “Die gaf me direct zelfvertrouwen. Ik tikte een moeilijke inzet knap op de paal. Dat Marcus Berg de rebound zo koelbloedig benut, is balen. Welcome to Holland, dacht ik. Ik kon sowieso weinig aan de doelpunten van PSV doen. De tweede goal was gewoon een spectaculair schot van Balázs Dzsudzsák. De enige die me bij dat schot had kunnen helpen is Superman. Helaas ben ik dat niet.”

“Wat mijn verwachtingen voor de toekomst zijn? Ik droom uiteraard van een carrière bij een grote club als Barcelona. Maar ik kom uit Costa Rica, dus Nederland is momenteel al een grote competitie voor mij. Ik zie nu bijvoorbeeld AZ, Ajax en PSV als grote teams. Dit is mijn eerste stap. Ik moet eerst zien dat ik de eerste keeper van AZ word. Het is wachten op mijn moment. Of Romero fit is of niet, ik doe gewoon mijn job. Mijn contract loopt na de zomer nog vier jaar door.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.