PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV moet crisis bezweren

Voor een ploeg die dit seizoen vrijwel voortdurend koploper is geweest in de eredivisie en probleemloos overwinterde in de Europa League, heeft PSV al aardig wat crises in de kiem moeten smoren. Eerder (Metalist Charkov uit, Sampdoria uit) slaagde PSV daarin met verve. Tegen AZ wacht de volgende cruciale test om de onrust in Eindhoven weer – even – te doen verstommen.

Tegen FC Groningen speelde PSV in aanloop naar Metalist Charkov (0-2) één van z’n beste duels, maar liep het in de slotfase onnodig tegen de gelijkmaker aan, terwijl het daarvoor twee punten had laten liggen bij Roda JC. En voor Sampdoria (1-2) verloor PSV bij NAC in wellicht zijn sléchtste duel van het seizoen met 4-2. Vorige week zaterdag stak ADO de lont in het Eindhovense kruitvat, door in blessuretijd 0-1 te scoren.

,,Wij hebben onszelf in die situatie gebracht”, weet Rutten. ,,Het heeft er ook mee te maken dat die goal zo laat valt. Dan komt er veel emotie los bij supporters. Normaal, zij leven mee met hun club, staan ermee op en gaan ermee naar bed”, aldus Rutten, die zich verbaaasde over de kritiek die over hem is uitgestort.De club deed zelf – onbedoeld – ook een duit in het zakje, door technisch manager Marcel Brands maandag op de eigen website te laten verkondigen dat er ’geen enkele reden tot paniek is’ en dat de positie van de trainer niet in het geding is. ,,Dan weet je dat het binnen een week, of twee, gebeurd kan zijn hè”, glimlachte Rutten daags na de opmerkelijke mededeling, waarin hij zelf niet was gekend.

Rutten bezweert echter dat hij zich door dit alles niet laat leiden. ,,Dan ga je namelijk handelen naar de emoties. En de kunst is altijd helder te blijven analyseren.” Een koele analyse van het gewraakte duel met ADO leerde hem dat de 0-1 nederlaag ’aan onszelf te wijten’, maar ook ’heel onverdiend’ was.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.