PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De Boer: PSV half punt voor

De titelstrijd in de eredivisie is weer helemaal open. Dat beseft ook Ajax-trainer Frank de Boer. “Het zal wel een stuk beter moeten om kans te hebben op de titel”, refereerde hij nog wel even aan de moeizame winst (2-0) op De Graafschap van afgelopen vrijdag. “Als je dit soort wedstrijden teveel speelt, dan ga je namelijk onherroepelijk een keer onderuit.”

De 23e speelronde vangt zaterdag aan met nog altijd vier titelkandidaten, te weten PSV, FC Twente, FC Groningen en Ajax. “Je hebt altijd een ploeg die het fantastisch doet en dat is dit jaar vooral FC Groningen, dat voor verrassingen zorgt”, aldus De Boer tegenover Ajax TV. “Ik denk dat Groningen een geduchte tegenstander is voor iedereen.”

De komende periode is in ieder geval voor De Boer & co van cruciaal belang. “Je moet zorgen dat je in deze komende wedstrijden geen punten gaan morsen”, doelde De Boer op de aanstaande duels met Roda JC en VVV-Venlo. Vervolgens wacht de kraker met PSV. “Die wedstrijd moet je winnen, dan doe je hele goede zaken. Je mag zeker niet verliezen.”

Volgens De Boer heeft PSV een kleine voorsprong op Ajax. De Eindhovenaren hebben na 22 wedstrijden spelen drie punten meer, maar vooral het doelsaldo van PSV is beduidend (+13) beter. “Dat is een aanzienlijk gat. Zij moeten ook nog wedstrijden verliezen en dan zal het gat zeker kleiner worden. Dat PSV op dit gebied een half punt voor staat, is echter duidelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.