PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

“Titelstrijd gaat tussen FC Twente en PSV”

Jan van Halst, algemeen directeur van FC Twente, verwacht niet dat Ajax dit seizoen nog serieus zal meestrijden om de titel. Volgens de oud-profvoetballer zal de strijd gaan tussen PSV en FC Twente.

“Ajax zou nog kunnen verrassen, maar dat verwacht ik niet. Ik ga ervan uit dat de titelstrijd tussen PSV en FC Twente gaat”, aldus Van Halst, ook bekend van zijn werk als analist op televisie, in het Algemeen Dagblad.

Van Halst ziet PSV ondanks het vertrek van sterspeler Ibrahim Afellay nog steeds als een serieuze kandidaat. “PSV laat zien dat het verlies van Afellay uitstekend is opgevangen. Tegen FC Twente voor de beker hebben ze echt een heel goede wedstrijd gespeeld, vooral in de eerste helft. Je ziet het wel vaker als een sterspeler weg is. Dan staan anderen op. Dzsudzsák bijvoorbeeld zie je nu vrije trappen opeisen. De middenvelders voelen zich mogelijk bevrijd. Ik verwacht wat dat betreft veel van Bakkal.”

Ook regerend kampioen FC Twente gaat weer hoge ogen gooien, aldus Van Halst. “Twente heeft een uitgebalanceerde ploeg, ondanks vijf, zes mutaties afgelopen zomer. Het heeft een sterke as: Douglas en Wisgerhof achterin, Janssen en Brama op het middenveld en voorin de onvoorspelbare Ruiz die terug is na twee maanden en eigenlijk voor een soort nieuwe aankoop doorgaat.”

Van Halst denkt dat het vertrek van Urby Emanuelson en Luis Suarez niet op te vangen is door Ajax, de derde kandidaat voor de landstitel. “Ajax is twee kwaliteitsspelers kwijtgeraakt en heeft niemand terug. Nu is de selectie smal en jong. De geschiedenis heeft uitgewezen dat je daar last van krijgt. Ik vermoed dat het kampioenschap op de laatste speeldag wordt beslist. En dat kan leuk worden met Ajax-FC Twente en FC Groningen-PSV op het programma.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.