PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Mark van Bommel pakt eerste rode kaart bij AC Milan

Mark van Bommel heeft zich direct in de schijnwerpers geplaatst bij AC Milan. De Nederlandse middenvelder maakte zijn competitiedebuut tegen Catania. Hij kreeg echter vlak na de rust zijn tweede gele kaart en mocht zodoende inrukken. De Rossoneri wist ondanks ondertalsituatie wel op voorsprong te komen en uiteindelijk maakte Ibrahimovic het af.

AC Milan startte de wedstrijd furieus. Al in de eerste minuut moest de doelman van Catania, Mariano Andujar, handelend optreden. Ibrahimovic bediende Robinho, die echter te zwak inschoot om de Argentijnse doelman te kloppen. Daarna was het vooral Catania die gevaarlijk voor het doel kwam. Ciro Capuano vond echter Van Bommel op zijn weg. Pablo Martin Ledesma stond op een kansrijke positie voor het doel maar schoot ruim naast. Vlak voor de rust kwam Milan nog sterk opzetten. Een zwakke pass van Antonio Cassano werd matig weggewerkt door de defensie van Catania waarna Ibrahimovic verwoestend kon uithalen. Andujar kon echter net redding brengen. De doelman pakte daarna nog de bal voordat Cassano voor gevaar kon zorgen.

Tien minuten na de rust moet Milan met tien man verder. Van Bommel maakte een lichte overtreding, die zwaar werd bestraft door de arbiter. Desondanks pakten de bezoekers de voorsprong dankzij Robinho. De Braziliaan reageerde attent nadat Andujar een lage vrije trap van Ibrahimovic slecht verwerkte. Catania ging op zoek naar de gelijkmaker, maar miste vooral scherpte. Adrian Ricchiuti kon zijn schot niet laag genoeg houden. Simone Pesce kopte naast. Vijf minuten voor de tijd liet Ibrahimovic zien hoe het wel moest. De Zweed gleed een voorzet van Robinho binnen. Christian Abbiati moest toen nog redding brengen op een schot van Takayuki Morimoto. Pesce verprutste een enorme kans door de bal een meter voor het doel over te schieten. Milan staat fier aan de kop in de Serie A met zeven punten voorsprong op Napoli die zondag nog in de actie komt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.