PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcus Berg hoopt op Europese finale met PSV

Marcus Berg bereikte vorig seizoen met HSV de halve finale van de Europa League, dit seizoen hoopt de Zweed op nog meer. Met PSV wil de aanvaller echter eerst als groepswinnaar eindigen in de poule.

“Groepswinnaar worden is ons doel”, zo zegt Berg in PSV Flits. “We staan bovenaan en hebben drie punten voor, maar in theorie zouden ze ons kunnen achterhalen. Maar dat gaat vanavond niet gebeuren.” De spits was in de eerste wedstrijd tegen Metalist trefzeker. “Dat was een goede wedstrijd. Het is knap dat we ook onze andere twee uitwedstrijden hebben gewonnen. Drie keer op rij uit winnen in Europa, er zijn niet veel clubs die je dat na doen.”

De Zweed kijkt nu al uit naar de volgende fase in het Europese toernooi. “Vorig seizoen met HSV hadden we een mooie campagne, toen we tot en met de halve finales kwamen. We schakelden PSV uit in de eerste knock-outronde, al was het op het nippertje na die goede wedstrijd van PSV in Eindhoven.”

“Dit seizoen wil ik graag weer zo ver komen en het liefst tot in de finale”, zo vervolgt de 24-jarige Berg, die dit seizoen in vier Europa League-duels eenmaal scoorde, zijn verhaal. “Waarom zou PSV de Europa League niet kunnen winnen? Ik hoop bij de loting op een tegenstander waarbij we perspectieven hebben. Maar eerst vanavond, als groepswinnaar de poule afsluiten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.