PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Rodriguez baalt van reserverol

Francisco ‘Maza’ Rodriguez was vorig seizoen nog één van de sterkhouders van PSV, maar zit dit seizoen op de bank. De Mexicaan is het niet eens met de beslissing van Fred Rutten en lijkt aan te sturen op een vertrek.

Zaterdag mocht Rodriguez als invaller een helft meedoen tegen De Graafschap. “Ik ben tevreden, maar het kan natuurlijk beter. Ik zit momenteel niet op honderd procent. Logisch, als je weinig wedstrijden speelt dan ontbreekt het ritme. Maar de trainer kan altijd op mij rekenen, ik zal alles geven”, sprak hij na afloop tegen NUSport.

De Mexicaanse international is het niet eens met de beslissing van Rutten om hem op de bank te zetten. “Ik heb vorig seizoen goed gespeeld en tijdens het WK stond ik in de basis bij Mexico. Maar de trainer beslist, daar moet ik mee leven. Leuk is het natuurlijk niet. Ik baal van mijn wisselrol.” Toch is Rodriguez niet van plan om naar de trainer toe te stappen. “Waarom zou ik? Ik geloof in mezelf, weet dat ik goed genoeg ben. Het enige dat ik kan doen, is hard blijven werken.”

PSV heeft bij monde van technisch manager Marcel Brands reeds laten weten het contract van Rodriguez graag met een jaar te willen verlengen. “Er staat een clausule in mijn contract waardoor PSV dat kunnen doen. Binnenkort ga ik om de tafel zitten met de club”, aldus de mandekker, die zelf lijkt te willen vertrekken. “Ik heb er rustig over nagedacht… Voor mij is het duidelijk. Maar net zoals mijn privéleven, houd ik dat liever voor mezelf.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.