PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Celstraf dreigt voor Jeremain Lens’

PSV’er Jeremain Lens riskeert een celstraf. De aanvaller van de Eindhovenaren werd eerder dit jaar aangehouden voor het besturen van een motorvoertuig terwijl zijn rijbevoegdheid eerder al was ingevorderd. Zo meldt De Telegraaf.

Lens moest zich donderdag verantwoorden voor de Haarlemse politierechter, maar vroeg in een brief of zijn strafzaak uitgesteld kon worden, omdat hij geen vrij kreeg van de training.

“In zijn brief schrijft hij zich te realiseren dat hij een voorbeeldfunctie heeft en daarom ook zijn verantwoordelijkheid wil nemen. Hoewel hij beseft dat hij niet verplicht is om ter zitting te verschijnen, geeft hij aan dit wel graag te willen”, aldus de politierechter. “In overleg met de officier van justitie is besloten de zaak te verdagen naar februari 2011.”

“De rechtbank hecht er veel waarde aan dat meneer Lens de gelegenheid krijgt zijn verhaal te doen, zeker omdat op het rijden gedurende een rijontzegging een behoorlijke straf kan staan.” Voor het misdrijf kan de voetballer een boete van 4500 euro, een rijontzegging van vijf jaar en een celstraf van zes maanden opgelegd krijgen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.