PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Jeffrey Bruma ziet verhuur aan PSV zitten’

Jeffrey Bruma speelde dit seizoen pas achttien minuten in de Premier League. Een mager moyenne, zeker gezien alle blessureleed bij Chelsea. De verdediger denkt daarom aan een verhuur in de winterstop.

“Ik sta open voor een verhuur”, vertelt de enkelvoudig international van Oranje aan VI Radio. “Het is alleen even afwachten wat Chelsea met mij van plan is. Ik zal niet zelf op manager Carlo Ancelotti afstappen om te zeggen dat ik weg wil. Dat komt een beetje vreemd over. Maar met een huurovereenkomst zal ik heel blij zijn. Tijdens de kerstvakantie hoop ik méér te horen.”

Dat heeft de Rotterdammer afgesproken met de Londense club. “In de zomerstop waren er veel buitenlandse clubs die mij wilden huren. Chelsea heeft daar destijds een stokje voor gestoken. Het verhaal was dat ik meer bij het eerste team zou worden betrokken. Na een half jaar zou dan een evaluatie volgen”, aldus Bruma, die afgelopen week in de basis begon in het Champions League-duel met MSK Zilina.

“Mijn speeltijd is afhankelijk van blessures van andere spelers. Ik kom net kijken. De realiteit is dat ik een aantal grote jongens vóór me heb die voorlopig de voorkeur krijgen. De wedstrijd tegen Zilina smaakt wél naar meer. Ik hoop dat ik volgende week tegen Olympique Marseille weer in de basis mag staan. De manager vertelde dat ik een grote kans heb te spelen als ik goed blijf trainen.”

Zijn concurrenten John Terry en Alex kampen met fysieke ongemakken, maar toch krijgt Bruma weinig speeltijd. Als het op een verhuur uitdraait, hoopt hij in de Premier League te blijven. “Dat is wel het streven, maar voor een club in Duitsland of Nederland voel ik me niet te groot. Ikzelf ben erg gecharmeerd van PSV. Zij doen mee in de top van de Eredivisie en spelen Europees voetbal. Het lijkt me leuk daar te kunnen spelen”, besluit Bruma.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.