PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Zubizarreta: “Speler als Afellay loopt niet in Barça B”

Ibrahim Afellay wordt de zevende PSV’er die de overstap maakt naar FC Barcelona. Technisch directeur Andoni Zubizarreta heeft daar zowel kritiek als lof voor gekregen. De voormalig goalie maakt zich geen zorgen. Afellay is grondig gescreend.

“Hij staat al heel lang op een lijstje”, noteerde De Telegraaf uit Spaanse media. “Afellay past goed bij de clubfilosofie, vandaar dat ik verwacht dat hij zich snel zal kunnen aanpassen. Hij moet zich realiseren dat hij op het allerhoogste niveau zal moeten concurreren voor een plek in het team.”

“We hebben hem grondig gescreend”, vervolgt Zubizarreta zijn verhaal. “Afellay is een jonge, maar ervaren speler. International bovendien. Hij heeft diepgang in zijn spel, een goed afstandschot, is tactisch goed onderlegd en kan op de flank uit de voeten. Zijn manier van bewegen doet me denken aan Andres Iniesta.”

Dat hij voor een dergelijke speler eerst bij Barça B had moeten kijken, is volgens Zubizarreta onzin. “Flauwekul. Ook ik kijk altijd eerst binnen de club rond. Afellay voegt daadwerkelijk iets toe. Zijn specifieke kwaliteiten zijn niet in een speler van het tweede terug te vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.