PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Özyakup weet niets van interesse PSV: “Heb het ook gelezen”

Oguzhan Ozyakup is niet bekend met de vermeende belangstelling van PSV. Volgens Hurriyet willen de Eindhovenaren de jeugdinternational, die twee jaar geleden de overstap maakte van AZ, terughalen naar Nederland. Ook Trabzonspor wordt genoemd als nieuwe club voor de Arsenal-spelmaker, maar Ozyakup weet van niets.

De achttienjarige Nederlander met Turkse roots beschikt over een aflopend contract in het Emirates Stadium en weet nog niet wat Arsenal met hem van plan is. “Ik wil eerst zekerheid over mijn toekomst”, zegt Ozyakup tegen OnsOranje. “Ik heb ook gelezen over de belangstelling van PSV en Trabzonspor, maar Turkse media overdrijven nogal.”

Ozyakup kreeg afgelopen weekend bezoek van Guus Hiddink, de Nederlandse bondscoach van Turkije. “Ik voelde me vereerd met zijn bezoek, maar je moet er geen conclusies aan verbinden”, zei de aanvoerder van het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar. Omdat hij nog geen A-interlands heeft gespeeld, kan hij nog van voetbalnationaliteit wisselen.

De technicus houdt voorlopig echter de boot af. “Ik speel al jaren in Nederlandse vertegenwoordigende elftallen en daar ben ik heel blij mee. Een eventuele keuze tussen Nederland en Turkije is nog niet aan de orde. Op dit moment focus ik mij op Arsenal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.