PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Marwijk vindt Guus Hiddink triest’

Bert van Marwijk is niet blij met de negatieve uitlatingen van Guus Hiddink over het spel van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika. Hiddink, momenteel bondscoach van Turkije, zei onlangs onder andere ‘geen klik’ te hebben met huidige Oranje.

Van Marwijk vindt de uitspraken van zijn collega kort door de bocht. “Ik las vandaag in een krant dat een journalist blij was met het feit dat Zweden voetbalde tegen Nederland”, zei de bondscoach van Oranje tegenover VI Radio. “De meeste teams trekken een muur op en dat is ook zo. Dat is gewoon veel moeilijker voetballen. En dat zouden dat soort coaches zoals Guus zelf ook moeten weten.”

Bovendien irriteert Van Marwijk zich aan het feit dat de kritiek op het spel van het Nederlands elftal pas enkele maanden na het bewuste WK geplaatst zijn. “Het is triest dat Guus dat soort uitspraken drie maanden na het WK doet”, aldus de keuzeheer. “Ja goed, ik wens Guus veel succes en ik hoop dat hij zich nu een keer kwalificeert voor een groot toernooi.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.