PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-nachtmerrie lonkt’

PSV speelde onlangs de eerste wedstrijd voor plek in de poulefase van de Champions League. Het werd op bezoek bij Rangers 2-2 en de nieuwe doelman Walter Benitez ging in deze wedstrijd nadrukkelijk in de fout.

Volgens PSV-clubwatcher Rik Elfrink is het voor de Eindhovenaren te hopen dat de doelman rustig blijft na zijn fout. “SV hoopt dat het niet in zijn hoofd gaat zitten en dat hij koel blijft. Gezien zijn leeftijd en ervaring mag dat van de goalie worden verwacht.”

Zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Dat zou extra zuur zijn voor PSV, dat in Benítez een betrouwbare doelman gevonden te hebben. Yvon Mvogo werd door Roger Schmidt naar de club gehaald, maar bleek niet de doelman die PSV naar het volgende plan bracht.

Joel Drommel werd daarom overgenomen van FC Twente, maar ook de Nederlandse goalie ging ten onder aan de druk. Na meerdere fouten verloor hij zijn plaats weer aan Mvogo, won Drommel deze wel weer terug, maar werd hij door Schmidt als door Ruud van Nistelrooy gepasseerd als eerste doelman.

Volgens Elfrink komt de blunder van de Argentijnse doelman onverwacht. “Dit seizoen leek Walter Benítez voor PSV de goalie die de ploeg zo lang had gemist. Vanaf het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen oogde hij met regelmaat soeverein, waarbij het aantal tegengoals nog opvallend hoog bleef. PSV heeft moeite om de nul te houden en daar droeg Benítez tegen Rangers FC aan bij door opzichtig te blunderen.”

Ook aanvoerder Luuk de Jong sprong al in de bres voor de doelman. “Dat zag er niet goed uit, maar dat weet hij zelf ook”, zei de aanvaller bij RTL 7. “Hij heeft ons zo vaak gered en hij is een fantastische keeper en een fantastische jongen. Hij ging daarna ook gewoon door. Ik heb alle vertrouwen in hem.”

One thought on “‘PSV-nachtmerrie lonkt’

  1. Nou Elfrink je moet niet zo door blijven zeuren over Benitez, daar wordt hij niet beter van, je lijkt wel zo’n ouwe leraar die we allemaal wel kennen en erkennen.Zo eentje die nooit heeft geloofd in je goede bedoelingen maar altijd van het slechte blijft uitgaan. Er zijn heel wat oudjes van vandaag die daar een trauma aan over hebben gehouden. Denk daar maar eens over na. Ik heb er vertrouwen in dat a s woensdag onze Benitez je nog zal verbazen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.