Roger Schmidt: ‘Volgend seizoen kunnen we Ajax uitdagen’

Aanstaande zondag staat de topper tussen AZ en PSV op het programma. De Eindhovenaren wisten dit seizoen nog geen één topper te winnen en dat moet knagen. Trainer Roger Schmidt wil daar echter niet te veel waarde aan hechten.

“Dat is meer iets voor de media”, reageerde de trainer toen hij met de slechte reeks toppers geconfronteerd werd. “Wij moeten ons focussen op onze plek op de ranglijst. We spelen om ook volgend seizoen Europees voetbal te spelen en met de tweede plaats kunnen we ons kwalificeren voor de Champions League. Voor het zelfvertrouwen is het wel belangrijk om van een topclub te winnen. In de laatste toppers hebben we laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen, maar nu is het ook tijd om resultaat te boeken.”

Geregeld stelde Schmidt dit seizoen dat de achterstand op Ajax (inmiddels acht punten) logisch is, gezien het verschil in begroting. Toch wil dat volgens hem nog niks zeggen over de komende jaren. “Je zag hun kwaliteit tegen ons en je zag het tegen Young Boys, terwijl Bayer Leverkusen nog werd uitgeschakeld door ze. Dat is altijd lastig te vergelijken, maar het laat wel zien hoe goed Ajax is”, begon Schmidt lovend over de Amsterdammers.

“Maar in de drie wedstrijden die wij tegen ze speelden, was alles mogelijk”, vervolgde de oefenmeester. “In de laatste (1-1, red.) waren wij het betere team en hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen tegen ze. Ook tactisch. Natuurlijk hebben zij veel individuele kwaliteiten, maar in deze wedstrijden hebben we de invloed daarvan kunnen beperken. Dat is ook ons doel voor de rest van het seizoen en zeker voor volgend seizoen. We kunnen beter spelen en onze selectie verbeteren en ze volgend seizoen opnieuw uitdagen. Ik zie dan nog steeds kans om kampioen te worden.”

One thought on “Roger Schmidt: ‘Volgend seizoen kunnen we Ajax uitdagen’

  1. Dat kun je wel willen maar als jij mensen als Malen steeds blijft opstellen dan laat je de oren hangen naar het Hilversumse gepeupel, iemand als Gakpo had er al 25 ingeschoten op die plaats. Waarom moet iedereen altijd proberen het net te laten bollen. Waarom geen wippertje dat is veel effectiever, met geweld is het voor de keeper veel gemakkelijker.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.