Waarom gokken op PSV bloedlink kan zijn

Waarom gokken op PSV bloedlink kan zijn

In de Eredivisie wedden is leuk, maar kent vele valkuilen. De competitie is bij vlagen onvoorspelbaar. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat Ajax thuis tegen Willem II de boot in zou gaan? Verrassend, maar niet minder welkom natuurlijk. Toch zullen er ook PSV-supporters wellicht wat kleingeld op een overwinning van de Amsterdammers hebben gezet. Wellicht was het juist de laatste wedstrijd van de combinatie die je nog goed moest hebben, maar je uiteindelijk keihard de das om hebben gedaan. Gokken op PSV is in ieder geval niet zo makkelijk als je zou denken.

In dit geval hebben we het over inzetten op de rivaal. Toch is dat net zo link als wedden op je favoriet, aangezien je in dat geval te betrokken bent bij de resultaten. Een bedrag inzetten op je favoriete club klinkt leuk, al zitten er wel wat addertjes onder het gras. Je bent namelijk emotioneel betrokken bij de gedachtegang voorafgaande aan de weddenschap. Dat klinkt overdreven, maar dat is het echter niet.

‘PSV kan niet verliezen’

Als voorbeeld pakken we de wedstrijd tegen FC Groningen. Je verheugt je op dit duel aangezien de noordelingen rijp zijn voor de sloop. Het elftal van oud-PSV’er Ernest Faber is zeer stroef begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste drie wedstrijden gingen verloren en ook in het Philips Stadion zou FC Groningen niks te zoeken hebben. Je zet in op een dikke Eindhovense overwinning, maar je komt bedrogen uit. Waar FC Groningen in de eerste drie wedstrijden de doelpunten erg gemakkelijk tegen kreeg, staan ze dit duel wel verdedigend goed. Het resultaat is teleurstellend en ook je wedbriefje kan de prullenbak in.

Het is een extra risico dat je neemt. Je loopt in dit geval niet alleen met een naar gevoel het stadion uit omdat PSV op een knullige manier puntenverlies heeft geleden, maar ook vanwege het feit dat je weddenschap hierdoor fout is. Het is een bekende valkuil, wedden op wedstrijden van je favoriete club. Op dat moment krijgen we namelijk te maken met de ‘confirmation bias’. Simpel vertaald: bevestigend vooroordeel. Je bent in dat geval louter op zoek naar redenen waarom jouw weddenschap waarschijnlijk goed komt. Redenen waarom jouw weddenschap juist fout kan gaan, zie je hierdoor over het hoofd.. met alle gevolgen van dien.

Blijf verder kijken dan alleen je

Dit komt vaak voor wanneer je op je favoriete club wil in gaan zetten, in dit geval natuurlijk PSV. Je ziet alleen nog maar de randvoorwaarden die jouw weddenschap positief beïnvloeden. In het voorbeeld van FC Groningen moet je wat dat betreft denken aan de krakkemikkige defensie van de eerste drie wedstrijden. FC Groningen heeft de defensie echter met twee nieuwe spelers versterkt. Ook kwam Kasper Larsen terug uit Brazilië, waar hij had meegedaan aan de Olympische Spelen. Dit soort feiten wil je door de confirmatie bias gewoonlijk niet meer zien.

Als je toch op PSV wilt inzetten is het dus wijsheid om alle aspecten mee te pakken en te voorkomen dat je alleen de factoren gaat zien waarom jouw weddenschap goed zou aflopen. Zorg ervoor dat je een open mind houdt en zoek alle informatie voorafgaande aan de wedstrijd van PSV op. Zo weet je zeker of je wel of niet op een wedstrijd van PSV wil wedden.

Het lijkt en klinkt vaak mooier dat het is, wees dus verdacht op dit soort valkuilen. Alleen op deze manier kun je het gevecht met de bookmaker echt aan!

LIKE EN WIN EEN PSV-SHIRT!!